Jouw account

E-mail
Wachtwoord
Registreer

Je gegevens worden gebruikt volgens ons privacy statement.

Terug naar overzicht

Kennismaken met schermen

Kennismaken met schermen

Georganiseerd door:


Schermvereniging Vívás

Prijs: € 5.00

Uiterste inschrijfdatum:
01-03-2020

Het maximaal aantal inschrijvingen voor dit evenement is behaald. Je kunt helaas niet meer inschrijven.

Data
DatumStarttijdEindtijd
06-03-2020 20:45 22:00
13-12-2019 20:45 22:00
20-03-2020 20:45 22;00
27-03-2020 20:45 22:00


Algemene informatie

Schermen is sport voor iedereen: man of vrouw, 18 of 70 jaar, het maakt niet uit. Je gaat op een wapen naar keuze het duel aan met een tegenstander. De uitdaging ligt nog geeneens zozeer in het duel zelf maar vooral in het opzoeken van je eigen grenzen en mogelijkheden. Je stelt hier je eigen doelen: je kunt ervoor kiezen er rustig en op je gemak van te genieten, of je zoekt naar mogelijkheden je fysieke conditie, je mentale scherpte en je technisch kunnen te vergroten. Het zijn keuze die je zelf kunt maken, je bepaalt zelf het tempo waarop je wilt werken.

De schermsport wordt beoefend op drie wapens: floret, degen en sabel. Ieder van deze wapens – en je gaat met alle drie kennis maken – heeft een heel eigen karakter. Je zult merken dat er altijd wel een is die echt bij je past. Als gezegd, je beoefent de sport op het niveau dat je zelf als individu kiest. Dat kan zijn rustig en recreatief, waarbij je alleen op zoek ben je conditie te onderhouden en mentaal jezelf te ontspannen. Of je zoekt de uitdaging op waarbij je voortdurend je grenzen verlegt. Dit kan – welke optie je ook kiest – binnen de vereniging met andere schermers, met de beide coaches van de vereniging en buiten de vereniging op wedstrijden die er op zeer verschillende niveaus zijn. Als lid kun op alle locaties van de vereniging schermen, ook meerdere avonden per week.

Om een veel gestelde vraag bij voorbaat te beantwoorden: het maakt niet uit wat je conditie of leeftijd is. Je bepaalt zelf het tempo van je schermen. Conditie en vaardigheid is iets wat je gaat opbouwen ongeacht je leeftijd of (al dan niet aanwezige) sportervaring. Een oudere schermer schermt anders dan een jongere. Zal de laatste meestal (beginnen te) werken vanuit kracht en conditie, de eerste gaat dit doen vanuit tactiek en techniek. Beide principes werken even goed bij het schermen. Gaandeweg leer je eigen mogelijkheden verkennen en gebruiken. Schermen is een sport waarbij je nooit echt uitgeleerd zult zijn.

Ben je dus wat uitgekeken op hardlopen en/of fitness, maar wel  op zoek naar een mogelijkheid op individueel niveau je grenzen op te zoeken en te verleggen, kijk dan ook eens naar schermen. Speciaal hiervoor bieden we tussen 27 september en 19 oktober ons standaard pakket van vier proeflessen aan tegen een gereduceerd tarief van 5 euro. We adviseren je wel om al de proeflessen ook te volgen. Het is niet mogelijk om je wegwijs te maken op alle drie de wapens in verloop van een uur. Je maakt per les kennis met een van de wapens en de vierde passen we de kennis toe in de vorm van een onderlinge wedstrijden met je medecursisten en de aanwezige leden van de vereniging.

Extra gegevens Type sport: Schermen
Minimale leeftijd: 18
Maximale leeftijd: 70

Contactpersoon:
  • Naam: Sjoerd Jaarsma
  • Telefoonnummer: 0644892469
  • E-mailadres: s.r.jaarsma@schermen-en.nl

Tijdens de evenementen worden fotos en filmpjes gemaakt waarbij jij in beeld kan komen. Die fotos en videos gebruiken we op onze website, social media, persberichten en in onze nieuwsbrieven. Wil je niet op de foto, of wil je niet dat je wordt gefilmd, wil je dat dan aangeven bij de organisatie van het sporttoernooi of via margriet@schoolsportamersfoort.nl We houden rekening met je wensen.
Mocht het per ongeluk toch misgaan en sta je onbedoeld in beeld, laat het ons weten. We zullen het beeld dan zo snel mogelijk verwijderen.